Forebyggende arbeid og tidlig innsats

Forebyggende arbeid og tidlig innsats

Kjære Abup-venner!

Med stolthet, ydmykhet og glede gir vi på nytt ut et såkalt Abup-magasin! Mange bidragsytere skal ha en stor takk, men kommunikasjonsrådgiver Gro Anita Kåsa Poulsen er hovedkvinnen bak dette flotte produktet.

Vi prøver i dette magasinet å speile litt av det daglige indre liv i en virksomhet som handler om barn og unge, og familienes tildels svært trøblete liv. Trofaste medarbeidere deler sine erfaringer med oss. Det er vi glad for og stolte over. Men ikke minst speiler denne utgivelsen også Abups mangslungne virksomhet med flotte ungdommer fra det såkalte «Kick Off» miljøet og deres unike erfaringskompetanse.

Det fortelles om viktige prosjekter som List, Vennlig selvsnakk, Mozart-prosjektet i samarbeid med Kilden Dialog og det vises til den store innsatsen som legges ned i forebyggende arbeid og tidlig innsats.

Flyktningkrisen kom skyllende over oss i fjor og vi viser blant annet med «STOP»-modellen hvordan vi forsøker å bidra til å lindre ytterligere traumatisering og gi livsmot.

I 2015 fikk Abup innvilget 1 mill av Cultiva-stiftelsen til å utvikle en programserie for ungdom om psyken og dens utviklingstrender «fra vugge til grav». Forbildet var den over 30 år gamle NRK klassikeren «Kroppen vår» med Trond Viggo Torgersen. «Psyken vår» skal gå i en serie på i alt åtte programmer på TV Agder høsten/vinteren 2016/-17. Den vil bli tilgjengelig på «alle» kanaler som for eksempel You Tube for skoler etc senere.

Abup seiler videre i mot- og medvind. Kjernevirksomheten vår står klippefast, men vi søker stadig gamle og nye samarbeidspartnere for å bidra til livsmot og kvalitet for barn og unge og deres familier.

God lesning!
– Karl Erik Karlsen

Relaterte innlegg
Legg igjen en kommentar