Abup Road Studio åpnet

Abup Road Studio åpnet

Av Irene Svozilik

Det ble minikonsert og krystallklare Beatles-referanser da ABUP nylig åpnet sitt aller første lydstudio i toppklasse, Abup Road Studio.
 thom_hell3_V5wqhAl3
Studioet som er et fullverdig innspillingsstudio utstyrt med både trommer, gitar, bass, keyboard og mikrofoner, skal i hovedsak brukes til musikkterapi for barn og unge.- Her kan barn og unge få utfolde seg, finne sin stemme og dele det de sitter inne med gjennom musikk, sier avdelingsleder Karl Erik Karlsen ved Avdeling for barn og unges psykiske helse (ABUP).
abup_riad_pUetIkad

Avdelingsleder Karl Erik Karlsen inviterte til åpning av det som er et topp moderne lydstudio som skal benyttes til musikkterapi, opptak og sendinger.

Studioet er satt sammen av tekniker Roar Farstad og designet av Kristin Haraldstad. Dekoren på veggen er det graffitiartist Terje Andersen (bildet under) som står for. Karlsen håper at rommet og utstyret skal inspirere barn og unge til å finne sine stemmer, og våge å gi uttrykk for deres kreativitet.
abup_road_terje_bNdYWSje
Multifunksjonelt
Tre fullverdige live-kameraer gjør at Abup også kan operere som et fullverdig mediehus med egne sendinger, både på nett, radio og web-tv.
– Her kan for eksempel forskerne våre snakke om sine funn og vi kan få talkshow-konseptet «Nesten Helg» ut på radio og webtv. Vi kan finne på nær sagt hva som helst her. Mulighetene er mange, konstaterer Karlsen.
thom_hell2_rQZHC3l2

Thom Hell spilte lavmælte og vakre låter fra sitt rikholdige arkiv da han var med på å erklære studioet for åpent.

Spilte minikonsert
Da studioet med klare Beatles-referanser ble åpnet, var det ingen ringere enn Thom Hell som sørget for de musikalske tonene for et lydhørt publikum. Artisten som en gang holdt på å bli musikkterapeut, før opptaksprøven avslørte at han ikke behersket noter, er ikke i tvil om musikkens betydning.
– Musikk trigger følelser. Ved å lage og høre på musikk kan jeg plutselig bli tatt tilbake til spesifikke følelser knyttet til konkrete hendelser. Det er skikkelig flaut, men av og til kan jeg bli ordentlig rørt av meg selv og musikken min, fordi jeg plutselig kan huske situasjonen som jeg skrev om, og det gjør noe med meg, uttalte han.
Da han ble bedt om å gi terapeutene et råd i bruk av det nye studioet, var han rask med å kvittere:
– Ta vare på sjelen i musikken, ta vare på følelsene og få det ut. Hvis det er noen som sitter inne med noe, så gi de en bassgitar, en fuzzpedal og la det stå til. Blås i å finstemme gitaren. La de finne ut av det selv. Man skal ikke være redd for at instrument, for hva man behersker eller ikke. Det handler om å få det ut, konkluderte Hell.
abup_road2_tJYtVtd2
Relaterte innlegg