Arendalsuka 2019 – Abup på stand

Arendalsuka 2019 – Abup på stand
«Har du tid til en liten prat? Jeg har et spørsmål.» «Jeg er så bekymret for mitt barnebarn». «Jeg har en venn som sliter, tror du dere kan hjelpe?» Dette var noen av henvendelsene vi fikk på stand under Arensalsuka i går.
 
Strålende augustvær, tusenvis av mennesker og god stemning preget tirsdagen. Abup sin stand ble flittig besøkt og det var mange som stoppet opp og så på brosjyremateriell og bøker i utstillingen. Armbåndene, blå strikk der det står «psyken vår» og «abup.no», var svært populære og ble noen ganger inngangen til en liten samtale.
Tavla på staffeliet som sto ved teltet Hadde tre spørsmål i løpet av dagen. «Hva gjør deg glad i dag?» var det første. Blant svarene stod det venner, familien min, godteri, og pappas bursdag. Når tavla ble full ble svarene vasket bort og det ble plass til neste spørsmål. «Hva gjør deg sinna?» Da kom det svar som mobbing og utestenging, teite folk, mygg og vindmøller. Selv om det ikke ble spurt om hvemsom gjør deg sinna så var det en voksen mann som skrev navnet på en politiker (som ikke skal nevnes her) og ei jente skrev mamma. «Hva er du stolt av?» førte til svar som, Norge, meg selv, farmor og MDG. Da ei jente på om lag ti år skrev «pappa», sto faren ved siden av. Hun så opp på pappa som hadde lillebror på armen, han så hva datteren skrev og hun fikk en arm rundt skuldra og et varmt smil.
 
«Jeg har en venn som sliter» var innledningen til en litt lengre prat der det etter hvert viste seg at den som sliter ikke var en venn, men han som spurte. «Tror du dere kan hjelpe (meg)?», kunne jo heldigvis besvares med ja. Han gikk videre med kunnskap om hvordan han, eller vennen hans, kunne komme i kontakt med Abup. I likhet med mange andre fikk han også med seg Abup magasinet som presenterer «hvem vi er og hvem vi samarbeider med». Av de fire som fortalte at de hadde gått til Abup kunne alle bekrefte at det hadde vært nyttig og at de hadde fått hjelp. En av de vi snakket med pekte fra torget der vi sto ved Pollen og opp mot Klinkenberg. «Ja, det er flinke folk som jobber der oppe», mente han.
 
I følge målsetningen for Arendalsuka så skal den være en politisk møteplass, bidra til engasjement og interesse for politikk og være en arena for organisasjoner og næringsliv.
Der Abup standen var plassert, med Universitetet og LO stand som naboer, ble vi «samfunnsaktør» der det også ble plass til viktige møter mellom mennesker og små samtaler om følelser og psykisk helse.
Relaterte innlegg
Legg igjen en kommentar