Biskop Nicolaus fra Haydom på besøk i Norge

Biskop Nicolaus fra Haydom på besøk i Norge

«Jeg er i Norge for å besøke venner, bli kjent med dere og for å snakke sammen om å utvikle vårt samarbeid», sa biskop Nicolaus da han besøkte Sørlandet Sykehus HF mandag 20. august 2014.  Han ble intervjuet i ABUP’s nye studio for film- og tv-produksjon, Abup Road Studio. Overlege ved barneavdelingen ved SSHF, Jorunn Ulriksen var også til stede i samtalen som ble ledet av psykologspesialist Martha Moen.

Biskopen benyttet anledningen til å takke for faglig samarbeid og økonomisk støtte. Han og bispedømmet i Mbulu distriktet har en slags tilsynsmyndighet og står formelt som eier av Haydom Lutheran Hospital. Utfordringen fremover består i å opprettholde god medisinsk standard og gi tilfredsstillende service til pasientene i området, sa han. Han la videre vekt på de utfordringer Haydom Sykehus har i fremtiden, både når det gjelder penger, for å ansette nok kvalifiserte fagfolk og behovet for medisinsk utstyr.

Overlege Jorunn Ulriksen er kjent for å ha vært med å bygge opp gode tjenester for gravide, fødende og spedbarnsavdelingen i Haydom. ”De har pasientene og vi har ressursene”, sa hun. Jorunn Ulriksen viste til sin mangeårige erfaring med å praktisere som lege ved Haydom sykehuset da hun refererte til feilernæring og fattigdom som hovedårsakene til sped- og småbarnsdødelighet. Selv om Haydom Lutheran Hospital er et av de beste Sykehus i Tanzania, dør det opp mot fire hundre spedbarn pr år. Det er rundt fem tusen fødsler pr år på sykehuset.

Se intervjuet:

[vc_video link=»https://vimeo.com/103900972″]

Mer informasjon om Haydom finner du her http://www.haydom.no/ og http://www.haydom.com/

Du kan også gi en enkeltgave eller inngå avtale om fast bidrag. Gå til http://gave.haydom.no/

Relaterte innlegg