Bruk det snakketøyet du har!

Bruk det snakketøyet du har!

Av Gunder Christophersen

Er det vanskelig å snakke med barn om sykdom? Eller med foreldre når sykdom preger familien? På nettsiden Snakketøyet.no kan du finne enkle og konkrete tips til en samtale om sårbare tema.

– Vi vil trygge barn og voksne når foreldre er syke, sier prosjektleder Signegun Romedal i BarnsBeste – nasjonalt kompetansenettverk for barn som pårørende. BarnsBeste drives fra Sørlandet sykehus og har et nasjonalt oppdrag.

Snakketøyet.no har tatt utgangspunkt i tre samtalesituasjoner. Den første er når helsepersonell møter foreldre. Neste er helsepersonell i møte med barn og ungdom. Den siste er når andre voksne – det kan være treneren, naboen eller læreren – møter barn som har foreldre med sykdom.

– Vi har laget en enkel og oversiktlig samtaleguide hvor du finner anbefalinger og eksempler. Så har vi delt opp i aldersgrupper, vi har hjulpet helsepersonell med en enkel kartleggingsguide og vi har listet opp ordliste med forklaringer. Vi har også fått med informasjon om hva du kan gjøre om du er ytterligere bekymret for det aktuelle barnet, sier Romedal.

Snakketøyet er utviklet av BarnsBeste i samarbeid med psykiater Anne Kristine Bergem og psykolog Svein Øverland. Det er designer Oscar Jansen som har laget illustrasjonene.

Snakketøyet Barns Beste Landingsbilde

Relaterte innlegg
Legg igjen en kommentar