Den blå hesten

Den blå hesten

I mars 1973 skjedde det noe spesielt i havnebyen Trieste. Bak en fire meter høy, lyseblå hest, laget av pappmasjé og treverk, gikk ansatte og pasienter ved byens store psykiatriske sykehus i tog sammen med kunstnere og andre borgere.

I denne boka vandrer vi i den blå hestens spor, i Italia og Norge. I 2004 startet et samarbeid om psykososial helse mellom Agder og Toscana. Nå, femten år senere, har vi dokumentert noen av erfaringene. Om utveksling av kunnskap, om samvær, fellesskap, tilhørighet, likeverd og toleranse. Om å finne nye roller og ny mening. Om å våge.

Du møter pasienter og brukere, fagfolk og frivillige, lærere og elever, italienere og nordmenn. Boka er rik og mangfoldig, basert på en rekke portrettintervjuer. Det finnes også noen røde tråder: Samvær, antistigma, sosial turisme, vekst og mestring, tjenesteutvikling. Recovery fanget i flukten, tenker vi.

Abup forlag er stolte over å kunne presentere noe så sjeldent som en coffee table-bok om psykososial helse. Boka er spekket med flotte bilder og kan nyte i små doser eller leses sammenhengende som fagbok.

Beretningen om den blå hesten som banet seg vei ut av asylets fangenskap, er vakker. La oss ta hesten med oss på veien videre.

Forfatterne:

Guro Waksvik er journalist og fotograf. Waksvik er en av landets mest rutinerte psykisk helse-journalister, og skriver blant annet jevnlig for Mental Helsesmagasin Sinn og samfunn.

Odd Volden er fagpedagog, skribent og brukeraktivist. Han er tidligere landsstyremedlem i Mental Helse og er en av initiativtakerne til samarbeidsprosjektet om psykososial helse mellom Agder og Toscana.

Trine Habberstad er sosionom med hovedfag i sosialt arbeid, og tidligere medlem av Kontrollkommisjonen. Hun har mellomfag i italiensk, og har deltatt aktivt i samarbeidsprosjekt siden 2005.

Bestilling:

«Den blå hesten» koster kr 299,- og kan bestilles ved å sende en e-post til abupforlag@abup.no

Sendes fra oss i løpet av 1-3 virkedager.

Relaterte innlegg
Legg igjen en kommentar