Depresssion – the musical

Depresssion – the musical

Den pensjonerte lektoren, teatermannen, skuespilleren og klovnen Knut Østrådal har etter mange års jobbing med teamet fortalt en dypt alvorlig historie om sin egen depresjon og sin reise tilbake til livet. Forestillingen er bygget opp med enkel dramaturgi, men med forbløffende effekter knyttet til figurteater.

Hans historie blir fortalt levende og personlig med humoristiske og tildels surrealistiske elementer med et dypt alvor, med en betagende melankoli og en strålende humor.

Undertegnede har selv den ære å bli fremstilt som psykiater i dukkeform, og jeg tenker at det er få forunt å bli en slik oppmerksomhet til del. Knut Østrådal byr på seg selv, bokstavelig talt, han er gjennom hele registeret fra den dypeste fortvilelse til den jublende livslykke og sånn sett har historien en «happy ending». Det er sterkt hvordan han mot slutten bruker 22. juli erfaringen og sjokket til å bokstavelig talt reise seg fra sin stol, pakke sin ryggsett og dra ut i verden. Det har endt med en eventyrlig tilværelse i pendling mellom Barcelona og Kristiansand, men det blir og tydeliggjort at utgangen på ingen måte hadde behøvd å se sånn ut. Gode, trofaste og sta venner som aldri ga opp å få kontakt med han, hjalp han til å holde seg i live da nøden var som størst, og dette kommer frem på rørende vis gjennom fortellingen og dukkespillet. Han gir i tillegg en realistisk, men også surrealistisk beskrivelse av innleggelse på en døgninstitusjon og heldigvis får publikum fremdeles sjansen til å se han i aksjon med sitt ensemble i Kilden høsten 2018. Gled dere og bli berørt av et meget sterkt fortalt livsdrama.

Manus: Knut Østrådal
Regi: Kristian Landmark
Scenografi: Erik Pirolt
Dukker og figurer: Tatjana Zaitzow

Skuespiller: Knut Østrådal
Dukkefører: Giert Werring

Relaterte innlegg
Legg igjen en kommentar