«Før jeg dør»-vegg på plass i Flekkefjord.

«Før jeg dør»-vegg på plass i Flekkefjord.

På tirsdag 5. mars ble «Før jeg dør»-vegg montert også i Flekkefjord. Alle flekkefjæringer som har lyst å dele sine drømmer kan nå skrive på veggen som henger i torv-området på Amfi-senteret, eller på Spor 2 som senteret er kjent som på folkemunne.

Det var en litt spent senterleder som kikket bort på den tomme tavlen og lurte på hva som kan komme til å skje når hvem som helst kan skrive hva de vil på veggen. Både eldre mennesker og ungdommer har senteret som en viktig sosial møteplass. Senterlederen understreket viktigheten av at alle har en god opplevelse av å besøke stedet. Han håpet folk kom til å bruke veggen på en anstendig måte slik at ingen ble støtt av det de kunne lese.

Anne Marie Sand Bakken som er enhetsleder i ABUP Lister bor selv i Flekkefjord. Hun kjenner også på spenningen ved å la en slik vegg stå midt i byen. Hun forteller at Flekkefjord som en liten by preges av at folk ikke tør å skille seg ut og at det er vanskelig å være litt annerledes. Hun tror at enkelte ungdommer spesielt, kan uttrykke ønsker for livet med en undertone av både sinne og frustrasjon.

Å stille mennesker spørsmålet om hva de vil gjøre før de dør på en slik måte, berører også de tabuer og fordommer som hun tenker er levende i byen.

En av de første setningene som kommer opp på veggen er «Før jeg dør ønsker jeg PULA«.

Kort tid etter har noen vasket setningen pent bort igjen.

Som Amfi-senteret ønsker å være en møteplass, er nettopp «Før jeg dør»-veggen det samme. På veggen blir det en kommunikasjon mellom dem som skriver og dem som leser. Folk velger selv hvordan de vil uttrykke seg, og de som leser oppfatter det ut i fra sitt eget personlige liv. Det vil derfor oppstå like mange reaksjoner på veggen, som det finnes folk!

Å plassere «Før jeg dør»-veggen på kjøpesenteret i Flekkefjord virker annerledes på omgivelsene enn når folk møter de samme veggene på sykehusområdet i Arendal og Flekkefjord. Det skal bli spennende å følge veggen i Flekkefjord å se på hvilken måte den blir en avspeiling av mennesker som bor nettopp der.

Relaterte innlegg
Legg igjen en kommentar