Første regatta

Første regatta
Første regatta, klare for kamp
Klokken 18.17 seilte vi over startlinjen, hundre nautiske mil fra Halmstad. kommandoen gikk over høyttalerne og hele skipet fylte seg med en helt ny stemning. Jubelbrølet var så høyt at alle de andre skipene som omringet oss burde kunne høre det. Det er så vilt at nå er vi virkelig i gang. Det er nå det gjelder. Det er nå vi går ut i kamp. Og vi er klare.
Døgnet som har gått siden da har vært rimelig intenst, alle seilene er satt opp Og det har krevd sitt av både krefter og antall mannskap. Jeg ble satt først på roret og endte opp med å stå hele natten der, ettersom jeg hadde full kontroll og bra fart på skipet. Så dagen i dag gikk også i å stå ved roret, nå når natten kommer skal jeg også stå ved roret, men samtidig trene opp en ny person i timen. det føles veldig bra, jeg føler meg veldig bra.
Jeg elsker ansvaret med å styre skipet, for farten vi har nå er nesten alt som telles, for foreløpig så ligger vi nesten først. Med denne farten kunne vi vært fremme om to-tre dager. Dessverre så følger ikke vinden oss like godt opp etter Gotland, så vi må stadig justere oss. Nå er det fullt fokus på kurs og fart.
Ellers så har jeg fått gjort en del yoga, ble plutselig venner med den lille kapteinen Ariel, vår egen kaptein sin datter. Hun har vært mye rundt roret, så nå har jeg nesten en egen assistent – for selv hvor liten hun er så er hun så gira på å hjelpe til med alt hun kan. Så når jeg er ferdig på vakt kl.16 rekker jeg akkurat å slappe av litt før jeg har både datteren og søsteren til kapteinen med på yoga og meditering – ufattelig deilig med litt balanse i hverdagen her.
Livet på sjøen er hardt, men fy så ufattelig deilig det er.
Skip o hoi fra Fullriggeren Sørlandet ??⚓
// Miriam
Skrevet : 05. Juli 2017
Følg med på Abupbloggen for flere oppdateringer fra mannskapet på Fullriggeren Sørlandet.
Relaterte innlegg
Legg igjen en kommentar