Fra Kristiansand til Sverige

Fra Kristiansand til Sverige
De sier de første døgnene er verst, i alle fall for oss som skal være her så lenge. En liten andel ble dårlige i løpet av de første timene, og noen flere innen det første døgnet. Men vi er en større andel som har klart å holde oss utenom sjøsjuka. Til tross for bølgene som fulgte oss ut av kristiansand og langs kysten av danmark.

Det første døgnet gikk hovedsaklig veldig fint, min aller første oppgave som trainee på skipet var å ta roret. Det føltes så stort å ha det som aller første oppgave, og spesielt fint ettersom vår første vakt var på natten, så da vi ønsket neste vaktlag god vakt fikk vi glimte den vakre soloppgangen langs horisonten.

Vi er snart ferdig med det andre døgnet, og det merkes på kroppen at jeg er sliten, jeg sover når jeg kan, må spise måltidene mine innen 20 minutter før jeg løper til neste vakt, og muskulaturen er sår etter den ubevisste bruken for å holde seg på bena. Som om ikke det harde arbeidet var nok.

Det er tungt, virkelig tungt og utfordrende, men gevinsten er så stor. I dag la jeg meg i selen og klatret opp den store masten, holdt meg så hardt fast at jeg har sår inni håndflatene og sverget rimelig hardt på at jeg skal bli sterkt religiøs kun for å ha et sted å komme til når jeg dør, noe jeg var overbevist om at skulle skje iløpet av min tid langt over det trygge dekket. Men kicket, den brusende følelsen av adrenalin når man sitter der oppe og vet at man klarte det, den er så verdt det.
Jeg er så heldig som får være med på dette eventyret, og det å spise fortere enn noensinne og sove en time her og en time der – det er verdt det!
Så kan man jo håpe på at man klarer å lade opp batteriene litt når vi legger til i sverige – før den virkelige utfordringen begynner. De første to døgnene har vært blytunge, men det ryktes at neste etappe er på 10.

 Ønsk meg lykke til, jeg trenger all styrke jeg kan få!
Følg med på Abupbloggen for flere oppdateringer fra mannskapet på Fullriggeren Sørlandet.
Relaterte innlegg
Legg igjen en kommentar