Historier jeg bare har fortalt mine venner

Historier jeg bare har fortalt mine venner

«Historier jeg bare har fortalt mine venner. Et forrykende teaterliv» av Toralv Maurstad, Kagge forlag, 2012.

Toralv Marustad har levd et eventyrlig liv på de skrå bredder. I en alder av 92 år står han fremdeles på norske scener. Han har gestaltet utallige roller, de største i verdensdramtaikken, men også lystige farseaktige roller som i såpeserien Hotell Cæsar.

Selvbiografien er ingen dyptpløyende analyse av et liv men den gir rørende, humoristiske og alvorlige glimt fra et liv blant de største nasjonale og internasjonale stjernene til det enkle liv på slektsgården Maurstad i Nordfjord og kjærligheten til havet, fjellet, til naturen er slående.

På mange måter er Toralv Maurstad en levende anakronisme, levende fordi han fremdeles makter å stå på en scene og forme roller fra Becket, Ibsen eller Shakespeare, men også anakronistisk fordi han representerer en svunnen tid med folk og omgangsformer som virker fjern i dag, men som levendegjøres gjennom hans dypt menneskelige skildring av et liv. For ett liv!

 

Forsidebildet er hentet fra Kagge forlag: Historier jeg bare har fortalt mine venner

Relaterte innlegg
Legg igjen en kommentar