Hjernen formes av bruken – artikkel delt av RVTS

Hjernen formes av bruken – artikkel delt av RVTS

Av Eva Dønnestad

Hjernen formes av bruken. Vi kan lindre smerte ved å arbeide med hjernens grunnstemning. Overøse mennesker med alt de ikke har fått av trygghet tidlig i livet. Til dette trenger vi fagpersoner som har et avklart forhold til seg selv, sine egne følelser  og som nettopp derfor klarer å bygge trygge relasjoner, sier Heine Steinkopf og Mogens Albæk.

De to psykologspesialistene ved RVTS Sør kom inspirert tilbake fra den internasjonale konferansen How People Change i Los Angeles. Bruce Perry, Bonnie Goldstein, Peter Levine, John Norcross, Daniel Siegel og Pat Ogden var noen av foreleserne. En helhetstilnærming til mennesket som kropp, sjel og legeme er fellesnevner i foredragene. Tema for samlingen var mellommenneskelig nevrobiologi og relasjonskunnskap.

 

Les resten av fagartikkelen fra RVTS v/Eva Dønnestad: Hjernen formes av bruken

 

RVTS Sør er et ledende fagmiljø innen psykologiske traumer. Vi formidler kunnskap og erfaringskompetanse på feltene vold og traumer, migrasjonshelse og selvmordsforebygging.  Gjennom deltanekde prosesser, likeverdig samarbeid, fortellinger og fagformidling istandsetter vi hjelpere til å vise traumatiserte profesjonell kjærlighet og traumebevisst omsorg.
Vi vil belyse, berøre og bevege for å istandsette hjelpere til å følge mennesker på vandringen fra livssmerte til livsvekst. Vår verdimelding
Relaterte innlegg
Legg igjen en kommentar