Hvis klær kunne fortelle 2

Mange husker utstillingen med små barneklær og gjenstander som har tilhørt barn utsatt for vold og overgrep. Etter at den ble åpnet i januar 2012 har den reist landet rundt og blitt sett at flere tusen mennesker. For at flest mulig skal få sett utstillingen har reddesmå.no produsert en ny utstilling HVIS KLÆR KUNNE FORTELLE 2. Også denne gang har vi samlet inn klær og historier for å dokumentere hva barn i Norge kan utsettes for. Utstilling nr. 2 ble offisielt åpnet i Barne-, likestillings- og inkluderingsdepartementet (BLD) i OSLO onsdag 17.april.

 

Utstilling nr. 2 er designet av Therese Skauge Klokset som jobber som grafisk designer hos FIGURU A/S i Kristiansand. Hun forteller at oppdraget med å utforme denne utstillingen har gjort stort inntrykk på henne. Hun har hatt barneklærne liggende rundt seg på kontoret – og har lest hver fortelling flere ganger. 

En av bidragsyterne til utstilling nr. 2 er Anne Thori som arbeider på ABUP i Arendal. Hun har gitt to Bobsey-barna-bøker som betydde mye for henne gjennom vanskelige barneår. Anne var med på åpningen i BLD den 17.april.  I en samtale mellom henne og Siri fortalte om hemmeligholdelsen, konsekvenser av overgrep og om veien ut av vonde erfaringer. 

Initiativtakerne til www.reddesmå.no og til utstillingene er Øivind Aschjem som jobber i Alternativ til vold i Telemark og Siri Søftestad som jobber i ABUP Kristiansand.

Det var statsråd Inga Marte Thorkildsen som åpnet utstillingen i sitt eget departements lokaler.  BLD holder til i et regjeringsbygg som i tillegg huser seks andre departementer. Dette betyr at mange hundre ansatte med viktige oppgaver i landet vårt får muligheten til å se barneklærne. I talen sin la statsråden stor vekt på at vi må gjøre alt vi kan for å bryte ned den fortielsen som forhindrer at barn og unge får den hjelpen og beskyttelsen de trenger.

 Siri Søftestad

 

 

 

Relaterte innlegg
Legg igjen en kommentar