Hvorfor vil ingen være venner med meg?

Hvorfor vil ingen være venner med meg?

Av: Miriam Dahle

Han prøvde å skjule tårene og dro luen ned over ansiktet, jeg så meg rundt om i den tomme barnehagen, han var siste mann ute som vanlig men tårene som trillet ned de roserøde kinnene hadde jeg aldri sett før. Han, den tøffeste gutten i barnehagen, han som ingen kunne få til å gråte, han som ingen kunne såre, han jeg aldri klarte komme innpå, var nær et bristepunkt jeg ikke visste fantes.

» du kan bare gå! jeg griner vell ikke!»  Jeg stoppet husken han vippet på og satte meg ned på huk forann ham, dro opp luen som han kjempet for å holde igjen. Han slapp luen og svingte hånden hardt over kinnet mitt, før jeg rakk å reagere så jeg ansiktet hans, dekket i tårer og en frustrasjon og sorg jeg kjente alt for godt igjen så jeg lot han fortsette og holde på til han var tømt for krefter. Alt som var igjen var pusten han ikke klarte få igjen, og for første gang møtte han blikket mitt og  kastet seg inn i armene mine. Han klamret seg fast som om han aldri hadde blitt holdt før og gråt til jakken min var gjennomtrukket av tårer.

Og mellom hikstene hørte jeg syv svake ord, tretti-en bokstaver, et spørsmål som knuste hjertet mitt.

«hvorfor vil ingen være venner med meg?»

Venner er familien du velger, og det er et av de største privilegiene vi som mennesker kan få. Ikke alle er så heldige å finne noen som er der for deg i tykt og tynt. Jeg vokste selv opp uten luksusen av å ha venner, og når jeg endelig fikk dem holdt jeg fast for harde livet. Ingen burde kjenne på den sorgen, men alt for mange gjør det. Hvordan kan man stå på sidelinjen og se noen måtte vandre alene i en verden designet for å vandre i flokk. En person kan gi en annen persons liv verdi – men en person kan også fjerne den verdien ved å snu seg vekk når man heller skulle stått stødig.

Sett pris på en hver venn du har, for for hver venn du har finnes et menneske uten noen. Vi kan ikke redde hele verden, men for noen redder du hele deres verden ved å bare være en venn.

Relaterte innlegg