I dag var det lansering på filmen om Kick Off.

I dag var det lansering på filmen om Kick Off.

Det var mange som møtte opp i Abups lokaler i ettermiddag da filmen om Kick Off skulle vises for første gang. Ungdommer fra både Kick Off ungdomsgruppe, Chill out gruppen, og erfaringsgruppen var i dag samlet i underetasjen på Abup. Representanter fra Kristiansand kommune og Røde Kors var også tilstede. Kick Off er et samarbeidsprosjekt mellom Abup, Kristiansand kommune og Røde Kors.

IMG_0818Som seg hør og bør på en premiere var det staselig servering ved ankomst. I dag i form av jordbær,marshmallows og brus.

IMG_0813

Det var en tydelig spent stemning blant ungdommene før det hele startet. Gunnar Eide fra Abup tok ordet, for å ønske velkommen og for å si noen ord før det skulle snurres film

-Vårt mål var å lage en film som kunne presentere Kick Off. Det er mange som ikke helt skjønner hva Kick Off er når vi forteller om det. Ungdommene som er med i filmen er alle fra erfaringsgruppen. Disse er rett og slett valgt fordi de har stått åpent frem med sin bakgrunn, og har vært gjennom kurs i regi av Abup, sier Gunnar.

Han forteller videre at det er fullt mulig for de andre ungdommene å bli en del av erfaringsgruppen, og at det planlegges nye kurs i regi av Abup allerede til høsten.

– Det er plass til mange flere i erfaringsgruppen. Dere er viktige, og det at dere våger å stå frem og snakke åpent om psykisk helse, er viktig. For dette angår alle! Man er ikke enten frisk eller syk. Noen ganger fikser vi livet godt, andre ganger ikke! Sånn er det for absolutt alle, sier Gunnar.

Heidi Aasen i Abup kultur har vært den som har holdt i trådene i dette filmprosjektet. Hun forteller at de har stått overfor mange valg i denne prosessen.

IMG_0816

– Vi hadde valget mellom å snakke til hodet eller til hjertet. Vi valgte å gjøre begge deler. Dette skal være en film som berører og som inspirerer, sier Heidi.

– Vi diskuterte også om vi skulle bruke tilfeldige statister, eller om vi skulle bruke dere ungdommer som har erfart dette på kroppen, sier hun.

Nettopp det at valget falt på å bruke Kick Off ungdommene selv, var det som gjorde mest inntrykk på fotograf og klipper Marius Loland.

– For meg var denne prosessen veldig gøy, og det var rørende. Jeg og produsent Stine Blichfeldt fra » De jentene der filmproduksjon»hadde lyst å lage en film som illustrerte det at man «går fra mørket til lys», sier Marius og fortsetter.

– Da jeg traff dere ungdommer, så fremsto dere som fulle av lys. Dere var så kreative, så åpne. Dere kom med deres personlige erfaringer, og det speiles i resultatet.

Heidi Aasen fortalte også om hvor viktig det var for Abup at dette skulle bli en solid film. En film av bra kvalitet som alle kan være stolte av. Det viser også hvor bra tilbud Kick Off faktisk er.

Så fikk vi endelig se filmen vi hadde ventet på, og det var mange stolte ansikter å se rundt bordet. Dette er virkelig en fantastisk flott og rørende film. Den er med ungdom, og den er for ungdom. Med tøff musikk og et røft utrykk. Det hele ble toppet av at to av ungdommene hadde koblet sammen samisk joik med rap. Ida og Ragnhild har begge et sterkt forhold til musikk, og på hver sin kant har de i lang tid skrevet musikk, men har fokusert på hver sin sjanger. De møttes, og til Kick Off filmen satt de sammen deres to særegne utrykk, og for en tøff kombinasjon det ble!

Ida og Ragnhild

Ida og Ragnhild

Etter at filmen var ferdig, spurte Heidi hva ungdommene selv syntes om resultatet.

– Dette ER Kick Off! var de alle enige om.

 

Lanseringen ble videre feiret med pizza, brus, latter og gode samtaler.

Dette er virkelig en film som alle de involverte kan være veldig stolte av!

Se filmen: 

Har du lyst til å bli med på årets Kick Off leir? Les mer om påmelding her:

http://abup.no/bli-med-pa-kick-off-leir-2014/

 

Relaterte innlegg