I morgen kan du oppleve To rette og en vrang på Nesten Helg!

I morgen kan du oppleve To rette og en vrang på Nesten Helg!

Audun Flaa Nilsen, Frank Otto Pedersen og Rolf Wam Fjell i gruppa To rette og en vrang, bruker selvironi for å takle livet med Tourettes syndrom. De to » rette» lever med diagnosen Toruettes Syndrom, mens Rolf på trommer er » vrang» og uten diagnosen. Derav navnet To rette og en vrang! Siden 2009 har de ved flere anledninger turnert rundt i Norge med forestillingen » Twist and shout».

De to barndomskameratene Audun og Frank Otto, vokste opp på Flekkerøya, og begge med samme diagnose. » Det er ikke så mange som har diagnosen » Tourettes Syndrom, så det var litt spesielt at vi begge hadde denne utfordringen, sier Frank Otto, som legger til at ideen om å lage en forestillling startet hos Audun. » Da han bodde i Oslo, så engasjerte han seg i Norsk Tourette Forening, og gikk lenge rundt med et ønske om å gjøre noe, bruke diagnosen til noe. Rolf har gått i klasse med Audun, så vi har kjent hverandre alltid», sier Frank Otto.

Gutta satt seg ned, og med midler fra Utdanningsdirektoratet og med Norsk Tourette forening i ryggen, kunne de være kreative sammen. Resultatet ble en foredragsforestilling med musikk. Gruppen opptrådte bl.a. i Bodø, og ble godt mottatt. » Vi var mest spent på hvordan lærere og andre voksne ville ta oss i mot. Folk har jo sine oppfatninger av mennesker med Tourettes syndrom», sier Frank Otto. » Det ble heldigvis aldri noe problem. Vi fikk bare gode tilbakemeldinger», legger han til.

» Målet med forestillingen er å få mer åpenhet rundt og ufarligjøre syndromet. Vi prøver også å vise hva vi selv har prøvd å gjøre for at det ikke skulle prege oss i negativ retning. Vi har for eksempel kunnet ha musikk som virkelighetsflukt istedenfor rus. Kanskje forestillingen kan være et glimt av håp for unge mennesker som ikke takler livet like greit som mange andre», sa Audun Flaa Nilsen til Ungdomma.no i forbindelse med  forestillingen på Kultursenteret i Bodø.

I morgen kan dere møte To rette og en vrang på Nesten Helg. Dere vil da få en smakebit av hva disse gutta reiser rundt med.

Relaterte innlegg