Kroppspress

Kroppspress

Kroppspress blant gutter kommer ofte i skyggen av presset blant jenter. Det er mye fokus på både kropp og utseende hos begge kjønn, men jeg opplever at det som kommer mest fram er hva jenter føler og kjenner på. Det kan være med på å gjøre det vanskeligere for gutter å snakke om det, og å søke hjelp. Jeg tenker det er kjempe viktig vi har fokus på at presset rammer alle, uansett kjønn og alder.
Det er vondt å vite at det er så mange som lever med misnøye over egen kropp, og det kommer ofte av at den ikke er i likhet med «idealkroppen» media viser oss. Vi blir eksponert for urealistiske kropper over alt, så det er forståelig at det kan skapes et forvrengt bilde av hvordan kroppen skal være.

Jeg skulle ønske vi kunne klare få en større aksept i samfunnet på at vi alle er forskjellige. Vi er alle skrudd sammen forskjellig, og utvikler oss deretter. Kropp har ingen fasit! Vi skal ikke la utseende være drivkraften for å oppretteholde en god helse. Fokuset bør være på hva kroppen kan gjøre, framfor hvordan den ser ut!

Forfatter: Malin Rysstad

Relaterte innlegg
Legg igjen en kommentar