Last child in the woods

Last child in the woods

Richard Louv kom med sin banebrytende bok «Last child in the woods» I 2005 og den kom i nytt opplag i 2008. Den er solgt i tusenvis av eksemplarer. Han regnes som en guru for alt som har med barn og natur å gjøre, og han har vært medgrunnlegger av «Children and nature network».

Richard Louv beskriver i denne banebrytende boken hvordan studier har vist hvor avgjørende og epokegjørende det er for barn å ha direkte kontakt med naturen, både med tanke på mental og emosjonell helse.

Boken gir en grunnleggende og overbevisende dokumentasjon av grunner til overvekt, oppmerksomhetsforstyrrelser og depresjon, og boken har vært med å gi kraftig stimulus til tilbake til naturen kampanjer og til forståelsen av barns, ungdoms og selvfølgelig også voksnes behov for å være i naturen.

«Last child in the woods» er urovekkende og kan leses som en dystopi, men er samtidig en fantastisk vekker som får oss til å se at den naturen vi har i Norge, har rundt oss rett utenfor stuedøra er gratis og med den fantastiske allemannsretten som foreligger i Norge er det mest helsebringende man kan tenke seg og det absolutt mest naturlige å ty til som en daglig og stor dose.

Sannsynligvis vil dette for ettertiden være en bok som med sin overbevisende dokumentasjonskraft og glød, vil være en stimulans til hele frilufts- og folkehelsebevegelsen vi så smått nå ser voksne i den vestlige verden.

Forsidebildet er hentet fra forfatterens hjemmeside: Richard Louv

Relaterte innlegg
Legg igjen en kommentar