ABUPS JULEKALENDER (luke 21)

ABUPS JULEKALENDER (luke 21)

Velkommen til Abups julekalender på bittebittelille julaften!

Begynner førjulsfreden å senke seg, eller har du ennå litt (for mye) du helst skulle ha gjort?

Vi håper uansett at du har tid til å bli med videre inn i luka, for vi har litt av hvert å by på i dag også.

Dagens julesang: Jingle Bells

Lille julaften skal vi ha Dagens Julesang Spessial her i Abups julekalender! Da skal dere blant annet få møte superbanjoisten Bela Fleck. Som oppvarming får dere i dag høre en fin gjeng med klimprekamerater spille Jingle Bells. Her er den.

(Hvis du regner deg selv til de julemusikalsk viderekomne og gjerne vil lytte deg opp på Bela Fleck, anbefaler vi sterkt hans nokså alternative juleplate Jingle All the Way)

Dagens Helsestudio1: Forskning

Vi har tatt juleferie fra Dagens diagnose, men ikke fra psykisk helse generelt og abup.no og Helsestudio1 spesielt.

I dag har vi funnet fram noen utgaver av Helsestudio1 som handler om forskning. Ikke la deg skremme av temaet; det er ikke så vanskelig som du kanskje tror, og programleder Karl Erik Karlsen er nøye på at intervjuobjektene forklarer så alle kan forstå.

Programleder Karl Erik Karlsen i samtale med Iris Anette Olsen og Dagfinn Ulland: Forskning:

Programleder Karl Erik Karlsen i samtale med Leiv Einar Gabrielsen: Mening og forskning

Programleder Karl Erik Karlsen i samtale med Anne Freuchen: Selvmord blant barn

Dagens lille ekstra: Jærsongar

Vi har mange flere låter i katalogen vår enn vi rekker å presentere for dere under overskriften Dagens ARR-låt. I dag lurer vi derfor inn en sprudlende barnevise fra Jæren som dagens lille ekstra. Her er Det karlsenske univers med Jærsongar

Dagens ARR-låt: Venner

Vi er kommet til Venner – den siste av de fire nye sangene på EP-en Songar utan bord med Gode høns. Teksten er skrevet av Einar Økland, og melodien av Odd Volden.

Her er Venner

Dagens tilbakeblikk: Psykisk helse i vår tid

Abup har mange forbindelseslinjer til Universitetet i Agder. Siden vi har delt noen videoer om forskning tidligere i dagens luke, kan det passe fint å høre litt om hvordan verden, eller i hvert fall psykisk helse-feltet, ser ut fra Universitetet i Agder.

Samtalen mellom dekan Anders Johan W. Andersen og programleder Karl Erik Karlsen finner du her.

Vi runder av dagens luke her, men minner om trekningen av to gaver på Abups profil på Facebook i løpet av dagen: Boka Innbytterpuls av Tallak Christensen (Abup forlag, 2016) og EP-en Songar utan bord med Gode høns (Abup Road Records, 2016).

Velkommen tilbake i morgen!

jul abupTilbake til Abups julekalender trykk på bildet.

Under streken

Hvis du skulle trenge å snakke med noen om noe som du ikke har lyst til å snakke med familie eller venner om, så må du huske at det, i tillegg til fastlege og helsesøster og liknende, finnes flere muligheter, for eksempel Kors på halsen eller Mental Helses hjelpetelefon eller Alarmtelefonen 116 111

Du finner mer om alt det vi holder på med i Abup på abup.no

Sjekk gjerne ut Abup talks, Abup Road Records, Helsestudio 1 og Abup-bloggen, hvis du har likt det vi har delt; det finnes mange flere låter, intervjuer og tekster her.

Abup står for Avdeling for barn og unges psykiske helse, og er en del av spesialisthelsetjenesten. Abup er en del av Sørlandet sykehus HF og har ansvar for hele Agder. Vi holder til i Arendal, Kristiansand og Lister, og jobber med et spesialisert tilbud til barn og unge fra 0 til 18 år og deres pårørende/familier.

Kontakt Abups kommunikasjonsleder Gro Anita Kåsa Poulsen / gro.poulsen@sshf.no / hvis du vil ha mer informasjon om det Abup holder på med.

Relaterte innlegg
Legg igjen en kommentar