Må jeg på Facebook for å «henge» med?

Må jeg på Facebook for å «henge» med?

 

Unge i dag er oppvokst med internett, og en hverdag uten digitale medier kan virke helt utenkelig. For de som er oppvokst med maskinskriving som valgfag, så kan det virke helt utenkelig å skulle klare å følge med i den digitale utviklingen. Må man være på Facebook for å holde seg oppdatert? Panikken slår mange idet de entrer den digitale verden. Det er skremmende, men det verste er at mange blir «hekta», og mer nysgjerrige enn de skulle ønske. Les historien under. Sikkert mange som kjenner seg igjen, eller kjenner noen som sikkert har vært der!

facebook-symbols-for-status

FACEBOOK

Er du ikke på Facebook? ”Super måte å ha kontakt med venner på”, ”bare da kan du følge med, være oppdatert”, ”du går glipp av mye” ”butikkene har tilbud på ”face” som du går glipp av” osv osv.
Jeg er blitt overøst med alle de gode argumentene for å være på Facebook, men har ikke kjent på behov eller lyst. Har mange gode argumenter for hvorfor ikke være der, synes jeg selv. Dette er noe for de unge ikke en middelaldrende person som meg.

Men så har det seg slik at det er jubileum for russe feiringen i år og der legges all info ut på Facebook. Komiteen kan sende info på mail(som jeg bruker flittig) men aller helst vil de at jeg oppretter en side på Facebook. Da vil jeg kunne være oppdatert hele tiden!!!!????
Jeg tenker på alle motargumentene min, men gir etter og oppretter en side.
Hjeeelp. I det jeg har skrevet inn navn og trykket registrer, kommer det en laaaang liste med mulige venner. Naboer, kollegaer og en haug med personer jeg aldri har truffet eller på noen måte kjenner. Min paranoide beredskap trigges; hvem der ute kan på så kort tid (senkunder) koble meg opp med så mange mennesker. Hva vet ”de” om meg????
Og jeg som bare skulle få informasjon om en fest .

Uten at jeg har sagt fra til noen om at jeg  nå er på Facebook så detter det inn venneforespørsler, både kjente og ukjente. Uff, jeg kan jo ikke svare nei til de kjente, og dermed er jeg i gang. På to dager har jeg 7 venner og jeg som bare skulle ha info om en fest????.
Ikke bare er den paranoide beredskapen(som nevnt over) trigget, men så er det nysgjerrigheten min da. Den tar helt av, jeg ser på bilder og leser og leser og nysgjerrigheten øker. Dette fanger. Jeg må STOPPE. Logger meg ut. Ny venneforespørsel og jeg logger meg inn. Skvetter av ”mulige nye venner listen” som øker og min nysgjerrighet som igjen tar av. LOGG UT!

Dette kan ikke fortsette, når festen er over er jeg ikke lenger på Facebook.

 

Relaterte innlegg