Nettmobbing – Folk er mye frekkere og tøffere nå enn hva de var før!

Nettmobbing – Folk er mye frekkere og tøffere nå enn hva de var før!

Skjermbilde 2013-09-26 kl. 15.19.45

Nettmobbing

Jeg fikk meg msn som 8 åring og tenkte ikke så mye på at konsekvensene med å skrive på det stede kunne bli ufattelig trist. Jeg skrev aldri stygge ting til andre folk, men det var jeg som fikk det tikket inn på min chat.
Hvorfor var det sånn at jeg skulle få slike meldinger? Hvorfor skulle noen i det hele tatt få slike meldinger? «Jævla fitte, hvorfor henger du deg ikke? Du er ikke skapt for denne fine verden så stygg som du er».

Jeg tenkte ikke så mye mer over hva jeg hadde fått slengt i trynet mitt. Jeg ga aldri beskjed til noen om hvem eller hva som hadde blitt skrevet, og dermed så fortsatte denne type mobbingen videre. Jeg visste ikke hva dette het, eller hva de dreiv med på denne tiden, men jeg vet nå at dette er nettmobbing, noe som ikke er akseptabelt i det hele tatt. Dette skal ikke forekomme, men dessverre så gjør det det. Jeg kan ikke sette meg inn i den situasjonen til den personen som gjør slike ting, hva er det som gjør glede i å skrive slike stygge kommentarer til den du HADDE som venn?

Nettmobbing skjer dessverre enda og det er ikke bare å si slutt «dette skal vi ikke ha noe av». Nettmobbing og mobbing generelt tar tid å bli kvitt, og jeg tror ikke vi blir kvitt mobbing helt, det vil ligge og irritere folk hele tiden.
Det skrives utrolig mye stygt rundt fordi, og nå er det ikke bare msn lengre. Facebook er et veldig populært sted hvor det blir delt bilder, video, tekster, historier, osv. Hvor folk kan gå inn å kommentere og like bildene andre har lagt ut. Det er også en chat funksjon der hvor man kan sende private meld til hverandre. Det er veldig mange som bruker denne til det negative som å mobbe andre, med å sende stygge meld.

Alle vet at det er lettere å mobbe noen over nettet eller «tastaturet» som ofte blir brukt. Enten om det blir brukt anonymt eller med navn.
Og jeg syns det er utrolig trist å lese i avisen hvor unge gutter og jenter har tatt sitt eget liv fordi andre gjør dette mot dem. Jeg syns det er trist at det har blitt sånn og at folk virkelig kan gå så langt som dette, at de leser etterpå at den personen de har skrevet dette til faktisk ikke er blant oss lengre.

Men er det slik at barn og unge burde få seg mobil, ipad og det som innes i en alder av 12 år, og i oppi det hele få seg bruker på facebook?
Der syns jeg foreldre burde ta et tak og følge med på hva barna har og gjør.
Jeg føler at mobbingen som skjer på nett i dag er virkelig ille i forhold til hva den var før. Folk var mer forsiktige med å fortelle ting da, fordi de visste at før eller siden ville de bli lagt merke til og de ville få det samme tilbake en eller annen gang. Før var det også slik at voksne ofte sa at «den som gjør stygge ting mot andre, vil få det samme tilbake selv senere» og noe av dette er sant. Noen fikk kraftige stygge blikk, kommentarer, ble slått osv, i ettertid og sliter veldig med dette i dag. Jeg syns dette er utrolig trist og at nettmobbing så kraftig i dag kunne vært redusert hadde vi voksne vært mer bevisst tidligere på hva unge drev på med på nett.

Min opplevelse til nettmobbing i dag er at folk er mye mer frekkere og mye mer tøffere enn hva de var før. Nå er det ikke bare tastaturet folk er flinke til å skrive på, men møter jeg folk i gågaten hender det at de jeg faktisk går med får ropt «bitch, fitte, støgga, feita osv» etter seg, og dette bare halvparten av ordene som blir slengt ut rundt forbi. Jeg syns det er trist at det er slik som det er nå, men jeg håper at unge og voksne nå blir mer bevisst på hva dem gjør og sier mot andre. Jeg er nok ikke alene om at jeg syns det er trist at unge mennesker i 12 års alderen har tatt livet av seg selv fordi andre er slemme mot dem. Nettmobbing håper jeg kan bli fjernet eller på en eller annen måte bli overvåket. Det burde blitt strengere enn sånn som det er nå.

Merita

Relaterte innlegg