Nettspill blir månedens tema i desember

Nettspill blir månedens tema i desember

Vi løfter opp et tidligere innlegg på abup.no:

Aftenposten setter søkelys på nettspill og spillavhengighet i en større artikkel i dag (28/8-2014). Hver tiende ungdom (16-25) er ”problemspillere”, mange isolerer seg og dropper ut av skolen, Problemstillingene blir tema bl.a. for Nesten Helg i desember. ”En paneldeltaker er klar”, forteller Karl Erik Karlsen. ”For ham ble nettspill redningen”

Erfaringene til brukere av ABUP sine behandlingstilbud er et av de faste innslagene på ”Nesten Helg – Norges eneste sykehustalkshow”. En viktig del av forberedelsene handler om å finne brukere som er motivert for å dele sin erfaringskunnskap med publikum.

– Til nå er én slik deltaker klar i panelet, sier avdelingsleder Karl Erik Karlsen. Han kommer til å fortelle om en livssituasjon der nettspill ble veien ut av isolasjon – ikke inn i den, slik artikkelen i Aftenposten gir inntrykk av at det er vanlig.

Sosial isolasjon kan ha mange årsaker. Det er ikke utenkelig at nettspill kan være en av dem for noen. Men det blir for overfladisk å betrakte nettspill som et helseproblem i seg selv. Vi kommer til å få høre en historie om at nettspill ble veien til kontakt med interessante mennesker over hele verden.

– Kommer ABUP til å avskaffe hele begrepet ”Spillavhengighet” i løpet av den måneden det skal være tema?

– Nei: Avhengighet kan også være et alvorlig helseproblem når det handler om nettspill. Men det er som med høna og egget: Det er ikke alltid åpenbart hva som er årsak og hva som er virkning. Jeg tror at denne ”Jon” som Aftenposten har intervjuet har et viktig poeng når han sier at nettspill ikke er sosialt akseptert, mens de som bruker tilsvarende mye tid på sjakk får positive tilbakemeldinger.

Les artikkelen i Aftenposten

Relaterte innlegg