Offisiell åpning av gapahuken ved Arenfeldts dam

Offisiell åpning av gapahuken ved Arenfeldts dam

Vår egen Vibeke Palucha fikk æren av å klippe snoren – eller «kappe tauet» i ekte friluftstil – da gapahuken ved Arenfeldts dam ble åpnet onsdag 23. oktober 2019.

Utbedringen av uteområdet nedenfor friluftsykehuset har pågått i ett par år, hvor ansatte og pasienter ved post 2.1 har stått for det praktiske arbeidet med å rydde området og bygge gapahuken.

Avdeling for barn og unges psykiske helse (Abup) har finansiert materialbruken og det er Vibeke, koordinator i Abups friuftsteam, som har fulgt opp arbeidet fra vår side.

Enhetsleder på post 2.1., Bård Tollef Kalstad, ønsket velkommen til alle fremmøtte, informerte om byggearbeidet, samt takket alle involverte, da særlig de engasjerte og nevenyttige miljøterapeutene som hadde tilbrakt en dag ukentlig på uteområdet gjennom alle årstider.

Bålet stod klart, så da tauet var kappet var det klart for å feire åpningen med pølser, hamburger, kaker og andre godsaker.

Uteplassen, gapahuken og friluftsykehuset er tilgjengelig for hele sykehuset for både ansatte og pasienter. Både ute- og inneområdene kan benyttes som et sted å trekke seg tilbake til, ta med pasienter til, og er tenkt som en naturlig frisone som er lett tilgjengelig for alle.

Renoveringen av bakstehuset og stabburet er for lengst i gang og på sikt er det ønskelig at grøntområdene rundt sykehuset blir benyttet på en mer systematisk måte for å støtte bedringsprosesser ved å legge til rette for gode opplevelser og pusterom ute i det fri.

  

Relaterte innlegg
Legg igjen en kommentar