Paul McCartney-biografien

Paul McCartney-biografien

Philip Norman: «Paul McCartney-biografien», Gyldendal 2016. 

Paul McCartney er verdens største nålevende poplegende. Hans nyeste album «Egypt Station» toppet Billboard-listene for første gang på 36 år!

Siste gang var med «Tug of War» I 1982. 

Hvis man ellers googler McCartney og Billboard, vil man finne uslåelige rekorder. Topper man det med i tillegg å føye til søkeordet Beatles, når det gigantiske høyder. 

Philip Norman er en meget kjent og anerkjent musikkjournalist i England gjennom to-tre generasjoner. Han har skrevet en rekke pop og rock-biografier. Med Mc Cartneys hjelp også «John Lennon-biografien» i 2009. 

I sitt tidligere liv var han en sann Lennon-tilhenger og tildels latterliggjorde McCartneys musikalske innsats. 

Pipen har etter hvert fått en annen låt og denne biografien er full av saklighet, redelighet, etterrettelighet, men også stor kjærlighet for musikeren, komponisten, bandlederen, multikunstneren, institusjonsbyggeren og mennesket Paul. 

Personlig har jeg vært fan siden jeg var 10-12 år gammel, fremdeles i ettervirkningen av The Beatles oppløsning i 1970 og med «Abbey Road» som «the Soundtrack of my life». 

Jeg er selvfølgelig ikke helt habil nok til å gi denne biografien en objektiv omtale, men når det er sagt, mener jeg Norman har gjort et framifrå stykke arbeid. 

Han har researchet grundig, han belyser heldige, og uheldige, sider og personlighetstrekk. Han skriver om alle jentehistoriene, men også om den store kjærligheten til Linda Hamilton, den litt «rare» fotografen fra New York, som ble hans virkelige «real love». 

Han legger ikke skjul på hvilket mistak det var å gifte seg med den forførende/enbente modellen, Heather Mills. 

Til sist giftet han seg med den rike, sympatiske, vakre, økonomisk uavhengige Nancy Sherell. Det ser ut til å gå bra inn i hans etter hvert modne alderdom. Fyren er 76 år, turnerer hele tiden og synger fremdeles nesten like bra som før!

Alle som er interessert i The Beatles, som er interessert i Paul McCartney, som vil lese om et etterkrigsliv inn i moderniteten og postmodernitetens som har påvirket tre-fire generasjoner vil ha glede av å lese denne velskrevne biografien. Les om Paul McCartney, verdens største og mest sympatiske musikalske popgeni etter 2. verdenskrig. 

The Beatles og Paul McCartney især, har hatt en så stor innflytelse på våre sinn, vår selvstendighet, på ungdomsidentiteten, på solidaritet, på kjærlighet, at det nesten ikke er til å fatte. 

Forsidebildet er hentet fra Gyldendal

Relaterte innlegg
Legg igjen en kommentar