Samfunnsrettet psykisk helsearbeid i Abup

Samfunnsrettet psykisk helsearbeid i Abup

Godt nytt år kjære Abup-venner!

I januar ønsker vi å sette fokus på det utadrettede arbeidet vi driver i Abup, som vi har kalt samfunnsrettet psykisk helsearbeid.

Abup forlag startet høsten 2016 som et ledd i Abups kommunikasjonsplan.

Fra før av driver Abup musikk- studioet Abup Road Records med flere utgivelser bak seg og med planlagte utgivelser fremover. Abup driver også via Tv Agder helse-/folkeopplysning i form av faste ukentlige tv-sendinger, Helsestudio1. Disse legges også på nett umiddelbart etter de har vært vist på TV Agder. Den 19. september ble web-serien «Psyken vår» lansert, en serie for ungdom (samt barn og voksne) om psyken, hva den er i alle livets faser fra fødsel til alderdom. Hvert program varer 10-20 min.

Abup har i tillegg gitt ut Abup magasinet. Vi har hatt 2 årlige utgivelser fra 2015. Første utgivelse kom med Odd Volden som redaktør i 2012, da under navnet Abup-katalogen, deretter kom Abup-magasinet ut en gang i 2013, en utgave i 2014 og så fast to ganger i året fra 2015.

Forlagsvirksomhet i Abup er en naturlig forlengelse av Abups utadrettede, helseopplysende og samfunnsnyttige innsats. Utgivelssprofilen vil omfatte alt fra romaner til diktsamlinger til «dagbøker». Den vil ikke ha en ren «brukerprofil», men omfatte kunstnerbiografier, vitenskapelig orienterte tekster og representere et mangfold av forfatterprofiler. Kvaliteten skal være god, enten det dreier seg om ren litterær stil eller nøktern sakprosa. De første seks utgivelsene er planlagt for høsten 2016 og omfatter alle overnevnte sjangere.

I løpet av januar vil vi dele litt av hvert av utgivelser, både i form av bøker, Abup magasinet, videoer og musikalske godbiter.

Karl Erik Karlsen

Relaterte innlegg
Legg igjen en kommentar