Statsraad Lehmkuhl

Statsraad Lehmkuhl
Etter å ha fullført racet etter kun to dager, men dessverre fremdeles uten pallplass. Er alle ganske slitne. Det har vært et intenst seilvær som har sendt halve skipet ut på dørken for å spy i nedoverbakke. Men det var allikevel veldig gøy.
Så da vi stod igjen med tre døgn til overs før vi skal inn til Litauen tok vi oss et døgn til på havet før vi ankret side om side med statsraad lhemkuhl Det majestetiske skoleskipet fra Bergen. Det ble rimelig stor jubel da de etter noen tøffe dager på sjøen inviterte oss på barbecue!
De hentet oss i småbåter og nesten hele mannskapet flyttet fra det ene skipet over til det andre. Vi ble servert den beste maten vi har fått på lenge, fikk treffe en helt ny gjeng med mennesker, og vi fikk bade litt i luksusen til lehmkuhl som er noe større en vårt lille ydmyke men gode skip. Men det å komme seg tilbake igjen bød dessverre på større problemer. 
Vinden tok seg opp og bølgene ble for store til at vi kunne returnere til vårt eget skip. Vi fikk akkurat sendt over en pulje med trainees og det maritime crewet før de heiste opp båtene og av sikkerhetsmessige årsaker bestemte seg for å verte oss over natten. Det ble trangt, og de delte ut alt de kunne av soveposer, tepper, til og med håndklær når soveposene og teppene tok slutt. De gikk virkelig over stokk og stein for at vi skulle ha det greit her på skipet.
Vi ble vekket til norsk frokost, som for å være veldig ærlig slår den kleine frokosten vi får på vårt skip LANGT ned i støvlene. Du kunne se tårevåte øyne rundt om i banjeren mens folk gomlet i seg skiver med makrell i tomat, sjokade, leverpostei , og kanskje det beste – BRUNOST!
Nå venter vi i grunn bare på en oppdatering på hva som skjer videre. Kanskje vi kommer oss over til vårt skip i dag, kanskje vi seiler med Lehmkuhl til Litauen i kveld og finner hjem igjen til Sørlandet derfra. Vi lever i nuet. 
Det er rart hvor våre eventyr tar oss, opplevelser hvor enn vi snur oss.
Slitne men lykkelige hoy fra mannskapet fra Fullriggeren Sørlandet, ombord Statsraad Lehmkuhl ⚓⛵❤️
// Miriam
Relaterte innlegg
Kommenter ( 1 )
  1. Ove gabrielsen
    16. august 2017 at 20:32
    Svar

    Flott tur til Statsraad Lehmkhul. Fraktet i mann over bord båter av et meget dyktig mannskap.En inbydelse vi ikke kunne motstå da de inviterte Sørlandets mannskap med medseilere til middag . Barbeque middag med en bevertning et hotel knapt kunne vise til. Kvelden gikk over til natt og vinden økte i styrke. Noen få kom seg tilbake til Sørlandet før vinden tok overhånd, og all transport stoppet. På Statsraaden ble vi innkvartert og Shantymusikken tok plass. Senere måtte flere over i hengekøyer og sove natten gjennom, før vi igjen måtte komme oss tilbake til Sørlandet etter en god frokost. Sjøen var forholdsvis grov, men med Statraadens mannskap tok oss sikkert tilbake. De fortjener ros og dyktighet mannskapet på Statsraad Lehmkhul.

Legg igjen en kommentar