Sturla prisen 2019

Sturla prisen 2019

I går kveld var Abup forlag representert med forfatteren Nansy Janbu. Hun utgav i 2018 boken «Fargeglade meg». Den handler om en oppvekst i Greipstad på 50-tallet. Nansy Janbu er født med albinisme og dermed med uttalt svaksynthet. Hun har en fabelaktig evne til å formidle erindringer og stemninger, ofte gjengitt med en sterk sanselighet knyttet til farger. Språket hennes er preget av en blanding av lokal dialekt og bokmål, og er kort, konsist og muntlig i sin form.

Alt dette har juryen for den såkalte Sturla prisen, som ikke var delt ut siden 2016, fanget opp og hun var en blandt 6 nominerte til årets pris.

Det var en stor ære å være med Nansy og representere Abup forlag ved denne festlige anledningen. Alle forfatterne presenterte seg kort og til slutt ble den verdige vinner kåret, nemlig den nasjonalt og internasjonalt kjente forfatteren Gaute Heivoll fra Finsland.

Det er vanskelig å hevde seg i en konkurranse med en forfatter av hans kaliber, men lille Abup forlag viser at kvalitet alltid blir oppdaget og gjort ære på slik som på Søgne bibliotek i går kveld.

Karl Erik Karlsen

 

«Fargeglade meg» koster kr 199,- og kan bestilles ved å sende en e-post til abupforlag@abup.no

Relaterte innlegg
Legg igjen en kommentar