Edderkoppens frieri

Gode høns: Edderkoppens frieri

Sanger basert på barnedikt på nynorsk vil fortsatt være hovedprosjektet for Gode høns, men innimellom vil vi nok også kunne høre litt atypisk kakling fra hønsegården.

Første barnesang med tekst på bokmål fra Gode høns

Edderkoppens frieri (tekst: Mathis Mathisen, melodi: Odd Volden) er den første barnesangen med tekst på bokmål som Gode høns har ruget ut. Det er den andre sangen utgitt på Abup Road Records med Odd Volden som vokalist – den første var Ønskjeliste. Edderkoppens frieri er den ellevte barnesangen Gode høns og ARR har gitt ut; du finner alle i din foretrukne strømmetjeneste.

Tekstforfatter født på Sørlandet

Mathis Mathisen er født i Lillesand, og det synes jo vi i Abup Road Records, som holder til i Kristiansand, er hyggelig. Mathisen er utdannet lærer. Han har skrevet barne- og ungdomsbøker, jobbet med barneprogrammer i radio og tv, og mottatt priser for sin forfattervirksomhet. Diktet Edderkoppens frieri finner du i «Jeg er her. Sanger, regler og andre vers», utgitt på Aschehoug (1995).

(Kilde: Wikipedia. Du finner mer informasjon om Mathis Mathisen her)

Multikunstneren Roar Farstad

Roar Farstad har arrangert sangen og spiller alle instrumenter selv. Det synes vi er imponerende, og å spille inn sanger på denne måten på er noe vi har tenkt å gjøre mer av. Når dette leses, har Farstad, Volden og Gode høns´ sjefsvokalist Kristin Tungland allerede vært i studio for å spille inn en håndfull nye sanger; disse vil forhåpentligvis lanseres i løpet av første halvår av 2019.

Bidragsytere

Gode høns / Edderkoppens frieri

Bidragsytere

Gode høns / Ønskjeliste
Gode høns: Odd Volden: vokal; Roar Farstad: instrumenter / lyddesign
Arrangement: Roar Farstad
Produsenter: Karl Erik Karlsen ogRoar Farstad
Lydtekniker: Roar Farstad
Omslag: Jannicke Svardal og Anne Lene Farstad
Musikken og sangen er innspilt i Nustate Studio, Kristiansand
Innspillingene er mikset av Roar Farstad i Nustate Studio, Kristiansand
Innspillingene er mastret av Roar Farstad i Nustate Studio, Kristiansand
Tekst: Mathis Mathisen
Melodi: Odd Volden

Kontakt:Gro Anita Kåsa Poulsen: gro.poulsen@sshf.no / 482 08 825