Vi minner om Gode høns

Gode høns / Den nye guten i gata 

18. desember i fjor (2015) var det ett år siden vi i Abup Road Records lanserte vår første plate: Gode høns / Den nye guten i gata (ARR 012014). Vi hadde tilsynelatende ikke så mye å si om det nylagte gullegget vårt den gang:

«Fire nye barnesanger, med tekster av Einar Økland, Ingvar Moe og Per Olav Kaldestad, og melodier av Odd Volden.

Sjekk ut (og kjøp gjerne:) sangene  i iTunesWimp eller Spotify»

Det var det vi klarte å få til i julestria i 2014, men gleden og stoltheten over å ha gjennomført vår første innspillings- og produksjonsprosess, og å oppnå et så fint resultat, var nok langt større enn de tre nøkterne linjene kunne tyde på.

Hyggelige tilbakemeldinger

Vi fikk hyggelige tilbakemeldinger:

  • ”Kjapp og fin musikk med mykje innhald. Borna likar å lytte til dei morosame tekstane.” (iTunes-omtale, 19. desember 2014)
  • «…jeg setter på  cd-en «Den nye  guten i gata» av Gode Høns! Wow! For en effekt!!  Stemninga i stua øker med flere hakk og det skjer noe magisk.”(abup.no, 7. januar 2015)
  • «Jeg anbefaler alle barn å høre på «Den nye guten i gata» av Gode høns…» (jente, 11 år)
  • «Gode melodier til fine tekster som tåler mange gjentagelser på biltur» (mamma til jenter på 7 og 9 år)

Fem nye sanger i 2016

Abup Road Records har foreløpig ikke noe markedsføringsbudsjett. Vi har så langt i vår korte historie vært mest opptatt av å få til den produksjonsmessige flyten. Vi synes nå at vi er i ferd med å få til det.

Vi tror at sangene til Gode høns vil nå fram til mange flere etter hvert, men vi har så langt ikke kunnet bruke mye tid og krefter på å invitere oss inn til dem som kan hjelpe oss med å nå ut til flere lyttere.

Det vil vi prøve å rette på når vi i løpet av 2016 lanserer fem nye sanger med Gode høns. Dette prosjektet har arbeidstittelen Ønskjeliste. Tekstene er skrevet av Ragnar Hovland, Hans Sande, Per Olav Kaldestad og Einar Økland, mens Odd Volden har laget melodiene.

Mens vi venter på Ønskjeliste, anbefaler vi deg å forkorte ventetida ved å høre på de fire sangene på Den nye guten i gata. Du finner dem på Spotify og de andre strømme- og nedlastingstjenestene.

Bidragsytere til Den nye guten i gata

Det er mange flinke folk i sving når Gode høns kakler. Her er de som bidro mest til Den nye guten i gata:

Gode høns / Den nye guten i gata

1. Den nye guten i gata 

2. Eg kan!

3. Morgonfrosken 

4. Mai-natt 

Gode høns: Kristin Tungland: vokal (1, 2, 3, 4), Julie Falkevik Tungevåg: keyboard (1), bass (1, 2), melodika (1, 2), gitar (1, 2), kor (1), klapping (1), Roar Farstad: trommer (1, 2, 4), bass (4), keyboard (2, 4), Kjetil Høyer Jonassen: keyboard / stryk (3, 4), Karl Erik Karlsen: bass (2), Odd Volden: gitar (1), Per Kjetil Farstad: gitar (4)   

Arrangement: Julie Falkevik Tungevåg (1, 2), Kjetil Høyer Jonassen (3, 4), Roar Farstad (1, 2, 4)

Produsentar: Karl Erik Karlsen og Roar Farstad

Lydteknikar: Roar Farstad

Omslag: Jannicke Svardal

Musikken og songen er spela inn i ABUP Road Studio 

Innspelingane er miksa av Roar Farstad i Nustate Studio 

Innspelingane er mastra av Roald Råsberg i Sanden Studio 

Tekstar: Einar Økland (1), Ingvar Moe (2), Per Olav Kaldestad (3, 4)

Melodiar: Odd Volden

Gode høns nyttar høvet til å takke alle diktarar som skriv dikt for born, alle bibliotekarar som passar på dikta når me ikkje les dei, alle som lagar musikkinstrument, og alle som lærer oss å spele og syngje. Lett å gløyme, viktig å hugse!