Topsy

Gode høns / Topsy – den første sommerlåten fra Abup Road Records

Abup Road Records´ lokalisering i sommerbyen Kristiansand forplikter: Det er klart vi må gi ut sommerlåter!

Først ute er Topsy, med tekst av Ragnar Hovland og melodi av Odd Volden.

Ragnar Hovland debuterte som forfatter i 1979 og har en stor litterær produksjon bak seg. Han vil være kjent for mange som forfatteren av diktet Kveldssong for deg og meg (fra samlingen Elefantmusikken, Samlaget, 1985), som Odd Nordstoga har bidratt til å gjøre til folkeeie. Topsy er hentet fra samlingen Katten til Ivar Aasen møter hunden frå Baskerville (Samlaget, 1996).

Odd Volden har siden 1989 laget en rekke melodier til barnedikt på nynorsk. Abup Road Records har gitt ut fire av disse nye barnesangene tidligere (Gode høns: Den nye guten i gata). Til høsten gir vi ut fem nye sanger; to av dem med tekst av Ragnar Hovland, og i 2017 planlegger vi vårt første album med barnesanger; flere av sangene på albumet vil etter planen ha tekst av Ragnar Hovland.

Ragnar Hovland har også tidligere vært gjest hos Abup:  I 2007 deltok Hovland i Abups talkshow Nesten helg i Arendal, der dagens tema var «Ungdom og utvikling. Kunst og galskap».

Odd Volden har vært tilknyttet Abup i ulike roller siden 2010. De siste årene har han primært løst oppgaver som produksjonsmedarbeider i Abups Road Records.

Vi i Abup Road Records er stolte av vår første sommerlåt. Vi er fortsatt ikke veldig gode på markedsføring, men vi håper likevel sangene finner veien til mange spillelister land og strand rundt. Det synes vi både sangene og lytterne fortjener.

God fornøyelse!

Bidragsytere:

Richard Farstad: vokal, kor, bass
Kristin Tungland: vokal, kor
Roar Farstad: synther/programmering, trommer
Odd Volden: kor
Produsenter: Roar Farstad og Karl Erik Karlsen
Arrangør: Roar Farstad
Lydtekniker: Roar Farstad
Mikset og mastret av Roar Farstad, i Nustate Studio, Kristiansand
Omslag: Jannicke Svardal
Tekst: Ragnar Hovland
Melodi: Odd Volden

Topsy