Karl Erik Karlsen og Kjetil Høyer Jonassen

Fred og uro. Songar frå helvete er er et liveinnspilt konseptalbum om å leve i grenselandet mellom eksistensiell og psykisk smerte. Elleve sterke dikt, tidvis i et svært direkte språk, smeltet sammen med musikk og lydkunst av høy klasse, gir oss innsyn i liv som oftest gjemmes bort i diagnostiske og velferdsstatlige restkategorier.

Vi håper at mange vil slutte seg til rekken av forventningsfulle lyttere.

Har du lyst til å forhåndsbestille (før 23. september) eller kjøpe en cd? Kontakt gro.poulsen@sshf.no / 482 08 825

Albumet vil også være tilgjengelig i de ulike strømme- og nedlastingstjenestene på nett fra 23. september.

Her finner du mer informasjon om artistene og prosjektet:

Karl Erik Karlsen (f. 1960) er spesialist i barne- og ungdomspsykiatri og spesialist i voksenpsykiatri. Han er leder for Avdeling for barn og unges psykiske helse ved Sørlandet sykehus HF. Karlsen driver også psykoterapeutisk privatpraksis. Han har vært en sentral kraft i utviklingen av utadrettet og dialogisk psykisk helsearbeid på Sørlandet, med særlig vekt på forholdet mellom kultur og psykiatri. Karlsen står bak sykehustalkshowet Nesten helg, lokal-/nett-tv-konseptet Helsestudio1, tv- og lydstudioet Abup Road Studio, og plateselskapet Abup Road Records.

Kjetil Høyer Jonassen (f. 1974) er utdannet ved musikkonservatoriet i Kristiansand (klassisk klaver), Høgskolen i Lillehammer (filmvitenskap) og Universitetet i Oslo (hovedfag musikk, satslære fordypning). Han er for tiden phd-stipendiat i utøvende rytmisk musikk ved Universitetet i Agder, Fakultet for kunstfag. Jonassen har de siste tolv årene jobbet som høgskolelektor i musikk ved Ansgar Teologiske Høgskole i Kristiansand, med arrangering, komposisjon, analyse og musikkteknologi som spesialfelt. Jonassen har dessuten lang fartstid som frilansmusiker, komponist og arrangør.

Karl Erik Karlsen sier i tekstheftet til albumet blant annet dette om prosjektet:

«Fred og uro»-songsyklusen har kome til gjennom mange års terapeutisk virke og samtalar med lidande menneske…

… eg vonar eg har funne ein balanse mellom djup sympati, omsorgsfull medkjensle og eit litt håpefullt skråblikk frå nær sidelinje…

Intensjonen med desse tekstane i musikalsk innpakning, er å formidla sympati, innleving og von med menneske med stor psykisk smerte…

Lenker:

http://www.abup.no/sommerfugler-i-magen/

http://www.abup.no/en-helt-annerledes-konsert/