Radiojörn ett år etter

17. mars (2016) var det ett år siden Abup Road Records ga ut EP-en Radiojörn med Radiojörn. Den gang skrev vi ikke stort mer enn dette på hjemmesida vår:

Five hardcore punk songs by four guys from Flekkefjord, Norway, who call themselves Radiojörn! … Sjekk ut EP-en i … Spotify.

Nå har vi litt bedre tid, og slår derfor til med intet mindre enn et intervju med et av bandmedlemmene, Martin Skage Bakken:

Hvor er dere i livet nå?

-Vi går andreåret på videregående. Vi er spredd over Sørlandet, to i Flekkefjord, en i Lyngdal, og jeg i Kristiansand. Axel Skår Sunde går i Flekkefjord på formgivningslinja. Albert Ringard går også på Flekkefjord videregående, på studiespesialisering. Ørjan Jerstad Jakobsen går i Lyngdal, på IKT. Jeg går på musikklinja ved Vågsbygd videregående skole.

Hvor bor dere, og hva holder dere på med utenom skolen?

-Axel og Albert bor i Flekkefjord, Ørjan bor på internat i Lyngdal, og jeg bor på hybel i Vågsbygd. Jobb, skole og et par fester i helgene er stort sett det tiden går til for oss i bandet.

Hva tror dere vil skje de neste årene?

-Radiojörn har vært og er i en modningsprosess.  Vi har utviklet oss musikalsk og beveger oss mer i retning stoner. Det vi ser for oss, er at vi vil se en ny side av Radiojörn; ny musikk, ny stil, og mer pågangsmot. Når vi har fått skrevet ny musikk, vil vi starte å spille konserter igjen.

Hva har utgivelsen av EP-en betydd for bandet? Har dere fått mye oppmerksomhet på grunn av plata?

-Utgivelsen av plata var et bevis på at om man jobber hardt, får man resultater. Det var kult for oss å ha et produkt å vise fram, og vi fikk en god del oppmerksomhet rundt slippet. Vi har solgt nesten 150 CD-er, og for det vi tjente trykket vi T-skjorter. Vi har nådd noen mål vi har satt oss, og det har gitt oss lysten til å fortsette.

Har dere hatt noen konserter det siste året?

-Det siste året har vi spilt i Stavanger, Flekkefjord, Kristiansand og rundt forbi, men mot slutten av 2015 tok vi oss tid til å begynne å skrive ny musikk. Vi ble invitert til AKKS Kristiansands arrangement Turbo#2. Der lærte vi mye og avsluttet det hele med en fantastisk konsert!

Har dere rukket å skrive noen nye sanger?

JA! Det er spennende tider for Radiojörn. Vi skriver ny, tyngre og tøffere musikk. Det vi har skrevet til nå er, som tidligere nevnt, mer i sjangeren stoner enn noe annet. Vi har trua på at det som kommer er av høyere kvalitet, med mer swing og spenning enn før!

Kan dere tenke deg å spille inn og gi ut mer musikk for Abup Road Records?

Vi likte godt å gi ut for Abup Road Records og var veldig fornøyd med sluttresultatet. Vi kan gjerne tenke oss å gi ut mer på Abup Road Records.

Vi takker Martin, Axel, Albert og Ørjan, og venter i spenning på neste utspill fra Radiojörn. Mens vi venter, er det bare – for dem som tør – å søke opp den første EP-en på Spotify, og la Radiojörn blåse hodene våre rene!