ABUPS JULEKALENDER (luke 24)

ABUPS JULEKALENDER (luke 24)

Velkommen til luke 24 i Abups julekalender!

Det er julaften (som om du ikke visste det:) I dag har de fleste formodentlig mange tradisjoner, og vi skal ikke på noen måte utfordre disse. Men vi håper jo at du vil dra krakken bortåt glaset (på pc-en eller macen eller padda eller mobilen:) og se hva vi har med til deg i dag også.

Vi vil gjerne takke alle dere som har fulgt oss gjennom advent. Noen har kanskje vært trofaste og åpnet alle lukene, mens andre har stukket innom når det har passet seg slik. Sånn må det være; vi har forskjellige behov, og det er mange som gjerne vil ha oppmerksomheten vår.

Vi håper i hvert fall at vi har kunnet gi litt til noen, og at noen av dere kanskje vil følge Abup inn i det nye året, på abup.no og/eller på Facebook, for eksempel.

Vi som har laget Abups julekalender vil gjerne takke noen av våre lesere spesielt. Hver morgen, sånn ved 07.30-tiden, når vi har åpnet dagens luke for å se om alt virker som det skal, har vi kunnet seg at det har vært noen her inne og åpnet luka før oss. Dette synes vi har vært oppmuntrende, og vi har jo blitt litt nysgjerrige også:

Kan det ha vært julenissen og hans hjelpere som har villet sjekke at alt har gått julekalenderforskriftsmessig for seg? Kan det ha vært noen fra Fylkesmannens helseavdeling som har ønsket å øve tilsyn med Abups samfunnsrettede helsearbeid? Eller kan det ha vært noen morgenfugler som har kost seg med Abups julekalender til morgenkaffen?

Vi vet ikke, men i dag retter vi altså en spesiell takk til dere som har åpnet lukene på morgenkvisten.

Dagens julesang: The Christmas Song

Vi kunne sagt mye om hvorfor vi har valgt akkurat denne sangen og denne videoen som dagens julesang på selveste julaften. Vi kunne gitt minst en grunn til ikke å velge denne videoen også. Men vi lar det være opp til den enkelte leser og lytter å legge inn det hen måtte finne av undertekst og symbolikk. Et lite hint gir vi likevel: Les gjerne om Natalie Cole og hennes liv og skjebne på Wikipedia (for eksempel).

Her er årets siste dagens julesang i Abups julekalender: Natalie Cole og Andrea Bocelli med The Christmas Song.

Dagens Helsestudio1: Flyktninger og frivillig arbeid

Nøden i verden forsvant dessverre ikke i 2016 heller. Selv om dette programmet fra Helsestudio1 ble lagt ut i desember 2015, er det mye her som fortsatt er aktuelt: Flyktninger og frivillig arbeid.

Dagens ARR-låt: Festpreludium over «Av høyheten opprunnen er»

Den unge organisten Jon Martin Høie skriver følgende om dagens verk:

Dette lille festpreludiet går over julesalmen “Av høyheten opprunnen er”, eller “En frelser er oss født i dag” som dagens tittel er. Den var tidligere en mye sunget salme i juletida, men er ikke like kjent nå til dags.

Du kan lese om komponisten Fridthjov Anderssen og mer om dagens ARR-låt og om Jon Martin Høie her jon-martin-hoie

Du kan høre Jon Martin Høie spille Anderssens verk her

Vi minner om at det også i dag blir gavedryss på Abups profil på Facebook; du er selvfølgelig hjertelig velkommen til å delta i årets siste trekning!

Vi takker for følget i denne første utgaven av Abups julekalender, og ønsker alle dere der ute en god jul og et godt nytt år!

jul abupTilbake til Abups julekalender trykk på bildet.

Under streken

Hvis du skulle trenge å snakke med noen om noe som du ikke har lyst til å snakke med familie eller venner om, så må du huske at det, i tillegg til fastlege og helsesøster og liknende, finnes flere muligheter, for eksempel Kors på halsen eller Mental Helses hjelpetelefon eller Alarmtelefonen 116 111

Du finner mer om alt det vi holder på med i Abup på abup.no

Sjekk gjerne ut Abup talks, Abup Road Records, Helsestudio 1 og Abup-bloggen, hvis du har likt det vi har delt; det finnes mange flere låter, intervjuer og tekster her.

Abup står for Avdeling for barn og unges psykiske helse, og er en del av spesialisthelsetjenesten. Abup er en del av Sørlandet sykehus HF og har ansvar for hele Agder. Vi holder til i Arendal, Kristiansand og Lister, og jobber med et spesialisert tilbud til barn og unge fra 0 til 18 år og deres pårørende/familier.

Kontakt Abups kommunikasjonsleder Gro Anita Kåsa Poulsen / gro.poulsen@sshf.no / hvis du vil ha mer informasjon om det Abup holder på med.

Relaterte innlegg
Legg igjen en kommentar