Månedens tema: Mobbing

Månedens tema: Mobbing

Temaet mobbing går dessverre aldri av moten. Pioneren Dan Olweus, har fra sitt professorale svenske ståsted laget antimobbeprogram og forsket siden 60-tallet.

Senter for leseforskning etc i Stavanger har vært fremragende på det samme i mange år. «Vår egen» professor Ingrid Lund og teamet rundt henne, har lenge forsket på og formidlet seg rundt de såkalte «stille barna» hvor mobbing også er overrepresentert.

FLIK-prosjektet i Kristiansand kommune har en egen «antimobbemodul». Blå Kors Kristiansand har siden i fjor drevet en landsdekkende mobbechat – «Snakk om mobbing«. Her starter det også følgeforskning i disse dager.

Tidligere statsminister Kjell Magne Bondevik lanserte nullvisjonen mot mobbing samt kampanjen «Ikke mobb kameraten min».

Veldig magne gode krefter har vært og er i spill. Søgne kommune har nå tatt tak med flere miljøarbeidere og elevombud. Det har vært viktige presedens-saker i henholdsvis Høyesterett og Tingretten hvor kommunen har vært tapere.

Viktig innsats mot nettmobbing drives og pionerer som Bodil Houg og Ida Farestad Lindholm reiser land og strand rundt for å trene barn og unge opp til et «bullshit-filter» med hensyn til alt det, ja «bullshitet» som serveres både som sjikane og som kroppspress.

Mye godt arbeid gjøres, men vi kan i denne sammenheng aldri hvile. Kampen mot mobbing, hetsing, trakassering og utilbørlig kroppspress må utkjempes daglig!

Avdelingssjef Karl Erik Karlsen

Relaterte innlegg
Legg igjen en kommentar