Marvin Halleraker

Marvin Halleraker

Alf van Der Hagen, «Marvin Halleraker» Satiriker med helvetesangst, Vårt land forlag, 2018

Alf Van der Hagen er en glimrende forfatter. Jeg har lest hans samtalememoar med Henning Hagerup. Den var fantastisk! Han har også fått glimrende kritikker for sine samtalebøke rom og med Kjell Askildsen og Dag Solstad. 

Og så skriver Alf Van der Hagen hver lørdag i «Vårt land». Spalten heter «I grønne enger» og utgjør kulturhistoriske perler om alt fra arkitektur til vin, nonner, munker, litteratur og musikk. Fyren er et vandrende leksikon og han formidler med fryd og glede. 

Jeg må innrømme at jeg aldri før hadde hørt om Marvin Halleraker, men karikaturtegningene hans hadde jeg jo sett. Han tegner fast for BT, Vårt land og Morgenbladet og Klassekampen og regner som en av Nordens fremste karikaturtegnere.

Tegnekunst, og ikke minst karikaturerer og vitsetegnere har alltid fascinert meg. Jeg ble tidlig kjent med Hent Imlands strek i Stavanger Aftenblad, og har siden beundret både Roar Hage og Finn Graff. Fredrik Stabel og «Dusteforbundet» i Dagbladet var også tidlig en favoritt. Marvin Halleraken strek er av og til genial. En meget dyktig og intelligent tegner er han. Men i den løpende samtalen med forfatter Van Der Hagen blir det ekstra interessant å følge utviklingen av og refleksjonene rundt en karikatur eller en avistegning. 

Dette er kunst av høy klasse. Jeg er utrolig glad for at slike bøker gis ut. Det er originalt, kult, intelligent, sært og ganske enkelt glimrende!

Forsidebildet er hentet fra Vårt Land forlag.

Relaterte innlegg
Legg igjen en kommentar