Sykehusopphold

Sykehusopphold

Det er den 15. Mars 2020. Den 14. Mars 1976 brakk jeg begge venstre leggbein i en skiulykke på Bjørnestad i Rogaland. Bindingene utløste for raskt og min far strammet dem. De ble nok strammet for mye (jeg har aldri klandret ham. Det frøs til midt på dagen). Bindingene løste ikke ut da jeg kjørte i løssnø og skulle vende. Det er nok den største fysiske smerten jeg har opplevd i mitt liv!

Jeg lå på sykehus (Sandnes sykehus) i 2 måneder. Jeg lå i såkalt strekk. «Fixateur externe» var allerede oppfunnet, men overlege Waage mente jeg skulle ha konservativ behandling med såkalt strekk, – bolt gjennom hælbenet og lodd.

Jeg er takknemlig. Sykehusoppholdet ble fint. Jeg fikk oppleve – og tenke. Jeg opplevde flotte, varme, voksne sykepleiere som vi kunne bestille mat av på gatekjøkkenet om kvelden av og til. Jeg opplevde medpasienter som var rare, merkelige og interessante. Jeg opplevde min fars kusine som var bibliotekar og kom med boktralle. Jeg lånte heltebøker fra 2. Verdenskrig. Jeg leste om Gunvald Tomstad fra Flekkefjord og hans dobbelagenthelvete. Jeg leste «Flåklypa tidende» og lo meg ihjel av sportsredaktør Melvin Snerken og hans manglende reportasjer fra OL og VM, men desto større regninger på bananlikør fra diverse barer i Chamonix. Redaktør Frimand Pløsen rev seg i håret og var stadig mer fortvilet. Emanuel Desperados satte innendørsrekord i melkespannkasting fra Øystre Slidre Dampysteri og fritenkenkeren og den synske, Mysild Bergsprekken, skyggebokser i Knøsesmuget i Bergen. Han ga skyggen en solid solar plexus. Siden har ikke skyggen vist seg. Jeg lo så sykepleierne måtte stanse ristingen i loddet i beinet. 

Jeg hadde en kul «gymnasiast» som privatlærer. Han var ikke så veldig glad i matte og naturfag, men elsket engelsk og musikk. Vi spilte Genesis. Min «Trick of the Tail» ble kjøpt den gang. Sannsynligvis ble kjærligheten min til prog-rock grunnlagt den gang. The Beatles sine siste album var nok også med å danne grunnlaget for denne kjærligheten. 

Jeg er altså svært takknemlig for den 14. Mars 1976! 

Relaterte innlegg
Legg igjen en kommentar